7 Haziran 2014 Cumartesi

Spor salonlarının yeni gözdesi ‘antigravity’ için ‘en çılgını’ dersem yalan olmaz. Bir hamak yardımıyla yapılıyor ve antrenmanın beşinci dakikasında tepetaklak dönülüyor. Obama’dan Madonna’ya birçok ismin yaptığı sporun yaratıcısı Christopher Harrison spor hocalarını eğitmek için İstanbul’a geldi, benim de başımı döndürdü. 

Yan yana dizilmiş hamaklarla dolu bir stüdyo. Az sonra hayatımda ilk kez tepetaklak dönecek olmanın adrenaliniyle ders başlıyor. İlk beş dakika hamakla tanışmakla, birbirimize alışmakla geçiyor. Salıncağa biner gibi binme, bir hamlede bacakları toplama, yan dönme gibi çalışmalar yapıyoruz. Beşinci dakikanın sonunda ufak ufak kendimizi geriye bırakıyoruz. İleri-geri egzersizinin beşincisinde gerideyken bacakları gerginleştirip yukarıda hamağa kilitliyoruz. Baş aşağıyız.

İlk önce bir panik duygusu hissediyorum, derin derin nefes alıp verdikçe rahatlıyorum. Kan beynime hücum ediyor, sanki sıkışan organlarım rahatlıyor, biraz başım dönüyor.

‘Antigravity Fitness’ sistemi, pilates, dans, akrobasi, gyrotonic, kinesis, aerial moves ve yüzde 60 oranında yogadan etkilenmiş. Hepsinin buluşması da diyebiliriz. ‘Antigravity Fitness Agy’ hamakla yapılıyor. Yüzde 50 ipek içeren bu hamak, iki noktadan bağlı salıncak gibi hareket ediyor. Fizik yasalarına meydan okuyan sistem, zeminle dinamik ilişkisini değiştirmek ve vücuda ince ayar yapmak için kullanılıyor. Geçerliliğini çoktan kanıtlamış, dünya çapında 35’ten fazla ülkede, yaklaşık 7000’den fazla spor merkezinde düzenli olarak uygulanıyor.

Obama (2009 seçimleri için), Madonna, Mariah Carey, Brithney Spears, Cher, Rihanna, Pink, P.Diddy, 50 Cent, Richard Branson, Olimpic Ceremony gibi isimler Antigravity’yi uygulayanlar arasında. Pink, Madonna, Rihanna gibi isimlerin sahne koreografilerine ilham kaynağı olan hareketler bunlar.

‘YÜRÜMESİN’ DEDİLER UÇUYORUM


Antigravity’nin Türkiye temsilcisi Kuruçeşme Nuyu Gym’in hocaları bu sporu haftada en az bir gün öneriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi