15 Nisan 2022 Cuma

Masaj yaptırmanın faydaları.

Masaj yaptırmak faydalı mı? Zararlı mı?

Masaj, kasların rahatlamasını sağlayarak ağrı hissinin azalmasına yardımcı oluyor. Stresi azaltan masaj aktivitesi, kasların gerginliğinin ortadan kalkmasını sağlıyor. Bölgesel enerji bloklanmaları, kas sıkışmaları, yanlış hareket nedeniyle yaşanan tutulmalar masaj yardımı ile yok olabiliyor.




Masaj kaç günde bir yapılır?
Özellikle ofis ortamında çalışanlarda sırt, boyun, baş ağrısı şikayeti olanlarda ve lenfödemde sonuç alınıncaya kadar her gün masaj yapılabilir. Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.

Çok masaj yapmak zararlı mı?
Basit bir masaj gibi görünse de insan vücuduyla oynamanın, dokuları ellemek ve değişik baskılar yapmanın zararları olacağını belirten uzmanlar, "Biz dışarıdan sadece deriyi görüyoruz. Altında damarlar, sinirler, zarlar, kaslar var. Bunlara sert ve zorlayıcı uygulamalar yapılırsa tahriş olma, zedelenme riski yüksek olur.

Masaj hangi hastalıklara iyi gelir?
Masaj, gergin ve sresten sıkışmış bedenleri açıyor, uykuyu düzenliyor, vücut postürünü düzeltiyor, hazmı ve nefes alışı rahatlatıyor, cilde ışıltı katıyor, depresyon ve anksiyeteye iyi geliyor. Düzenli masaj (ideali ayda iki), 21. yüzyıl yaşamının zorlayıcı ve stres dolu yüküne karşı mükemmel bir ilaç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder