17 Nisan 2014 Perşembe

Bahar aylarında göz sağlığınıza dikkat edin.

Bahar ayları gelince alerjiler daha çok artış gösteriyor.Gözlerdeki alerji de buna dahil.
Göz alerjisi bazen tek başına görülebildiği gibi bazen de burunla ilgili olarak seviyesi artabiliyor.

Bahar aylarında polenlerin artmasıyla orantılı olarak alerjilerde artış gösteriyor.Acıbadem Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr.Abdullah Özkırış,göz alerjilerinin başlamasıyla ilgili olarak bahar aylarının büyük etken olduğunu vurgulamaktadır.

Abdullah Özkırış,astımı olan kişilerin gözle ilgili sorunlarının daha çok olduğunu belirterek,"Özellikle çiçek tozu, kimyasal ilaçlar, farklı kokular, çimen, ağaç, yabani otlar, ev-büro tozları, evcil hayvanlar ve kullanılan ilaçlar bu tür tepkilere neden olabilir. Ayrıca fazla bilgisayar kullanma ve televizyon seyretmek de gözün kurumasına neden olarak, alerjik problemler karşısında gözün hassasiyetini artırır."dedi.

Bahar döneminde göz alerjisinin artmasının sebebi olarak Abdullah Özkırış,"Özellikle bahar döneminde göz alerjilerinde artış olduğu gözleniyor. Sigara içmek, parfüm kullanmak ve yorucu işlerle uğraşmak gözün yorulmasına, iltihaplanmasına ya da alerji olma riskinin artmasına neden olur. Ayrıca gözleri ovuşturmak, kaşımak ve sağlıksız makyaj malzemeleri kullanmak gibi ikincil nedenler de bu tür rahatsızlıklara yakalanma olasılığını artırır."şeklinde konuştu.

Varolan göz alerjisinden kurtulmanın yollarını detaylı bir şekilde anlatan Özkırış,"Güneş gözlüğü, göze toz kaçmasını önleyebileceği gibi güneşin zararlı etkilerinden de korur. Gözü elle kaşıyıp ovuşturmamak gerekir. Evde toz alırken ıslak bez kullanılmalı. Eğer hayvanlara karşı da alerji varsa, evde mümkünse hayvan beslemekten uzak durulmalı. Çiçekler için gübreli bahçe toprakları kullanılmalı, el ve yüz su ile sık sık yıkanmalı" diyerek dikkatli olunması gereken konulara değindi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi