21 Nisan 2014 Pazartesi

Oğlunu kurtarmak için Suriye'ye giden Baba da esir düştü.

Suriye'ye savaşmaya götürülen oğlu Murat Çelik'i kurtarmak için Halep'e giden Nezir Çelik de kaçırıldı. Çelik'i kaçıran örgüt fidye istiyor. Babası ve ağabeyini arayan İhsan Çelik yardım bekliyor.

Başta Adıyaman olmak üzere Bingöl, Batman, Urfa, Diyarbakır ve Bitlis’i mesken tutan El-Kaide, El Nusra, Ashar Es Şam ve Esad yanlısı gruplar, ‘cihat’ ya da para karşılığında gençleri Suriye’ye savaşmaya götürüyor. Aileler ise çocuklarını kurtarmak için sıcak bölgelere gidiyor, fidye verip çocuklarını kurtarmaya çalışıyor.

 Diyarbakırlı Murat Çelik de Suriye’ye savaşmaya götürülen yüzlerce gençten sadece biri. Babası Nezir Çelik, El Nusra’ya katılan oğlunu geri getirmek için geçen aralık ayında Halep’ gitti. Aylarca kampları gezerek oğlunu bulmaya çalıştı. Son olarak oğlunun PYD tarafından esir alındığını duyunca Kürt nüfusun yoğun olduğu Afrin’e yöneldi. Ancak bir daha kendisinden haber alınamadı. Ceyşül Hür örgütü tarafından kaçırıldığı ve 25 bin dolar fidye istendiği öne sürülüyor. Oğlunu bulmak için uğraşan baba Nezir Çelik ve oğlu 

Murat Çelik’in akıbeti bilinmiyor. Diyarbakır’da yaşayan İsa Çelik şimdi hem babası hem ağabeyini kurtarmak için yetkililerden yardım istiyor.

Suriye’de yaşanan iç savaşta Türkiye ’nin çetelere yardım ettiği iddiaları tartışılırken, Adıyaman, Bingöl, Batman, Urfa, Diyarbakır ve Bitlis’ten 18 ile 30 yaş arasındaki gençlerin savaşmak üzere Suriye’ye götürüldüğünü Radikal ortaya çıkarmış ve ‘Adıyaman-Suriye cihat hattı’ haberiyle duyurmuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi