21 Nisan 2014 Pazartesi

Başbakan'ın seveceği site: AKPitter

AKP'nin Twitter'ı yasaklama girişimleri tartışılırken, Adana'da Tahsin Çetinkaya isimli bir AKP'li “AKPitter” adlı yeni bir sosyal paylaşım sitesi açtı. Twitter'ın taklit eden ve kullanıcılarının çoğunluğu AKP'lilerden oluşan sitede, AKP ve Başbakan Erdoğan ile ilgili güncel paylaşım ve haberler yer alıyor.

Adana’da Tahsin Çetinkaya isimli bir AKP'li, Twitter’a "alternatif" bir sosyal paylaşım sitesi kurdu. “AKPitter” adındaki site, sosyal medyada “AKP’nin kendi Twitter’ı” olarak nitelendiriliyor.

'Kapat dese gözümü bile kırpmam'
Taraf gazetesinden Tunca Öğreten’in haberine göre, Sitenin kurucusu Çetinkaya kurduğu sitenin AKP ile organik bağlarının olmadığını savunsa da, sitenin açılış sayfasındaki AKP logosu ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları yer alıyor. Çetinkaya, AKP ile arasındaki ilişkiyi ise şu sözlerle özetliyor, “AKP ile bir bağımız yok. Ancak parti ile büyük bir gönül bağımız var. Başbakan bugün, ‘Siteyi kapat’ dese, gözümü bile kırpmadan kapatırım.”

'AKP'den maddi destek alıyor'
Çetinkaya, kısa bir süre önce kurduğu sitenin üye sayısı 470 binlere ulaşmış durumda. Ara yüzü AKP'nin yasaklamaya çalıştığı Twitter’la neredeyse olan sitede, AKP ve Başbakan Erdoğan ile ilgili güncel paylaşım ve haberler yer alıyor. Twitter’daki 140 karakter kuralını 200’e çıkaran sitenin iddiası ise, “Bizim söyleyecek daha çok sözümüz var.”

Reklam almayan sitenin, AKP'den maddi destek aldığı iddia ediliyor.

Sol Portal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi